079 363 2905

Cultuur Management

Cultuurmanagement is de kunst van het voorspellen en programmeren van gedrag. Dit is geen harde wetenschap, maar een experimentele en ervaringsgerichte aanpak. Omdat jij ook een mens bent. Een mens met eigen cultuur. In deze training nemen we je in vogelvlucht mee naar de wereld van cultuur management.

Doelgroep

 

Iedereen heeft met cultuur te maken en dus is deze cursus ook voor iedereen interessant. De noodzaak en/of toegevoegde waarde wordt echter groter naarmate je meer met gebruikers en management te maken hebt.

 

 

 

In de praktijk wordt het grootste toegevoegde waarde (h)erkend door lijnmanagers, programma en projectmanagers, procesmanagers, scrummasters, product owners, informatie/business analisten, architecten, requirements engineers en managers, functioneel ontwerpers en account en sales managers.

 

Inhoud

Als onderzoeksgebied is cultuur zo complex dat er voor de verschillende deelgebieden universitaire faculteiten en leerstoelen zijn opgericht. Iedere mens maakt deel uit van één of meerdere culturen en daarom is er altijd interactie tussen culturen: de ene cultuur reageert op de andere cultuur en andersom. Cultuur dan ook nooit volledig te objectiveren. Omdat de onderzoeker door de bril van zijn/haar eigen cultuur kijkt. Alleen door veel ervaring en zelfreflectie leer je achter je eigen cultuurbril te kijken en je eigen bijdrage aan de interactie te beheersen en besturen.

 

Een cursus cultuurmanagement van 4 avonden heeft dan ook niet de pretentie om van de deelnemers cultuur-vakspecialisten te maken. Wat deze cursus wel biedt is bewustwording en begrip van cultuur, als ook een aantal handvatten om cultuur “manageable” te maken binnen specifiek je opdracht en het bedrijfsleven in het algemeen.

 

De cursus geeft inzicht in de dynamiek en de taal van cultuur en bespreekt een methode om cultuur als ‘activiteit’ binnen je opdracht of project planbaar en bestuurbaar te krijgen. Cultuur is collectief gedrag, mores en identiteit, welke programmeerbaar is!

 

Omdat de deelnemer zelf ook deel uitmaakt van cultuur, vraagt cultuurmanagement om een ervaringsgerichte en interactieve aanpak. Er is geen ultieme waarheid, maar wel op basis van kennis, begrip en ervaring gebaseerde waarheid. Daarom wisselen we in de cursus theorie en praktijk af. We doen een aantal leuke oefeningen, bespreken praktijkvoorbeelden en eindigen met een echte praktijk case die – bij voorkeur - door de deelnemers wordt aangebracht.

Programma

 

In 4 avonden word je in vogelvlucht meegenomen naar de wereld van cultuur management. Zo ontstaat er begrip voor dit vaak onderbelichte aspect van je werk. We beginnen met een stuk praktische psychologie en we vertalen dit vervolgens door naar de revaringsgerichte management stijl van cultuurmanagement.

 

  • Avond 1: Psychologie achter cultuur

  • Avond 2: Jij en de ander

  • Avond 3: Cultuur als gereedschap

  • Avond 4: Praktijk Case

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijeenkomsten en Praktisch

Trainingsduur

4 avonden

Kosten En Voorwaarden

Er zijn geen specifieke voorwaarden om aan deze training deel te nemen.

300,-

Extra Informatie

Cultuurmanagement is de kunst van het voorspellen en programmeren van gedrag. Dit is geen harde wetenschap, maar een experimentele en ervaringsgerichte aanpak. Omdat jij ook een mens bent. Een mens met eigen cultuur. In deze training nemen we je in vogelvlucht mee naar de wereld van cultuur management.

Bijeenkomsten

17-01-2017 18.00 21.30 TFG House