079 363 2905

Prince2 Agile Training TFG by Prowareness

Het Agile werken is een werkwijze waar steeds meer professionals mee geconfronteerd worden. Is de werkwijze wel een oplossing voor iedere situatie? Wat nou als je bij bepaalde projecten vooraf al weet wat er opgeleverd moet gaan worden? De Prince2 Agile training geeft praktische handvatten om in dit soort situaties de beste oplossing te vinden.

Doelgroep

Prince2 Agile training

Het Agile werken is een werkwijze waar steeds meer professionals mee geconfronteerd worden. Is de werkwijze wel een oplossing voor iedere situatie? Wat nou als je bij bepaalde projecten vooraf al weet wat er opgeleverd moet gaan worden? De Prince2 Agile training geeft praktische handvatten om in dit soort situaties de beste oplossing te vinden. Met Agile gaat het om het zo snel mogelijk leveren van waarde voor de klant. De steeds meer veranderende markt vraagt hier ook om en om die reden is het werken in korte sprints zo ontzettend belangrijk. Bij grootschalige projecten zien we dat, vooral wanneer meerdere teams samenwerken, coördinatie en beheersing nodig zijn. De Prince2 Agile training is naast een stuk theorie, gefocust op best practices uit de praktijk. Een combinatie van de huidige frameworks zoals Scrum en Kanban met de beheersingskracht van Prince2, kan jou als professional net dat beetje extra geven.

Inhoud

Om maatwerk te leveren zal de exacte invulling gedurende de workshop naar de behoefte van de groep deelnemers worden ingevuld. De trainer kijkt hoe snel de deelnemers de basiskennis oppakken en welke facetten meer verdieping vragen. De training heeft een sterk interactieve opzet met de hierna beschreven facetten als leidraad. De juiste koppeling tussen theorie en praktijk zal worden gewaarborgd door middel van interactieve Scrum games, oefeningen en praktijkcasussen.

 

Programma

Dag 1 (2 dagdelen): Theorie

  • Algemene introductie op het Agile gedachtengoed en Prince2 en dit plotten op de huidige situatie;
  • Achterhalen van de hedendaagse uitdagingen, vanuit de gehele groep deelnemers;
  • Het doorvertalen van de Agile Mindset naar het Scrum Framework;
  • Uitdiepen van het Scrum Framework;
  • Het bespreken van praktische handvatten en deze doorvertalen naar de groep;

Dag 2 (2 dagdelen): Praktijk

De tweede dag staat volledig in het teken van praktijkcases, die ingebracht worden door de Prowareness trainer. Op deze manier zal in het vervolg bepaalde situaties worden herkend. De kracht van de 2e dag ligt voornamelijk in de praktijk van de deelnemers en Prowareness zal dan ook vragen om met concrete voorbeelden te komen en daar de uitdagingen van te bespreken. Deze zullen d.m.v. de eerder besproken handvatten getackeld worden.

 

 

Bijeenkomsten en Praktisch

Trainingsduur

4 avonden in januari/februari.

Kosten En Voorwaarden

De trainingen zullen in het TFG House (Zoetermeer) op 4 dagdelen in de avond (vanaf 18:00 uur) door Prowareness worden gegeven. Voor warm eten wordt gezorgd. In overleg met de agendas van de trainers en deelnemers zal de training eind januari / begin februari 2018 worden gegeven.

Kosten per externe deelnemer: 895,-

Bijeenkomsten

25-01-2018 18:00 22:00 TFG House 
01-02-2018 18:00 22:00 TFG House 
08-02-2018 18:00 22:00 TFG House 
15-02-2018 18:00 22:00 TFG House