079 363 2905

Architectuur modelleren met Sparx Enterprise Architect Juni 2018

Enterprise Architect wordt steeds meer gebruikt als modelleertool voor het uitwerken van bedrijfs- en informatie architecturen. Hoe de tool succesvol gebruikt kan worden binnen architectuurteams komt op praktische wijze aan de orde in deze workshop.

Doelgroep

Deze cursus is met name interessant voor:

  • Enterprise- Informatie en ICT architecten
  • CIO offices
  • Data architecten
  • Software ontwikkelaars
  • Informatieanalisten
  • Data modelleurs

Inhoud

Steeds vaker zetten organisaties architectuurtools in voor het ontwikkelen en beheer van hun architectuurproducten als Project Start Architecturen en Referentie Architecturen. Daarbij wordt steeds vaker het product Enterprise Architect van Sparx ingezet. De keuze voor dit product is eenvoudig verklaarbaar. Zo worden er meerdere modelleermethoden ondersteunt zoals UML, BPMN, ArchiMate en Togaf. Daarnaast biedt het product meerdere vormen om de modellen te ontsluiten zoals rapporten, html pagina’s en export naar verschillende standaarden. Als laatste voordelen zijn de aanpasbaarheid en uitbreidbaarheid te noemen in combinatie met een zeer scherpe prijs.

Echter hoe zet u een architectuurtool in binnen uw eigen organisatie, welke modelleerwijzen kiest u en op welke wijze beheert en ontwikkelt u uw architectuur producten. In deze workshop maakt u via de praktijk kennis met de uitgebreide mogelijkheden van dit product. U werkt hands-on aan een eenvoudig architectuurmodel en leert daarmee de basis van architectuur repositories kennen. 

Bijeenkomsten en Praktisch

Trainingsduur

Een dag

Kosten En Voorwaarden

400 euro inclusief digitaal trainingsmateriaal

Bijeenkomsten

01-05-2018 09:00 17:00 TFG House 
02-05-2018 09:00 17:00 TFG House 
03-05-2018 09:00 17:00 TFG House