079 363 2905

Masterclass Veranderkunde 2018 - Gegeven door Kees Lindhout

Verandering is niet eenvoudig. 70% van de geplande verandering mislukt. Hoe komt dat? Maar vooral: wat kun jij doen om dit in goede banen te leiden?

Doelgroep

De RibbonWood Masterclass is een speciale editie van de succesvolle Masterclass Veranderkunde. Deze editie is gericht op de business gerichte IT professional: programmamanager, projectmanager, business analist, scrum master, etc.

Inhoud

Top-down en bottom-up

Een goed verandertraject heeft een sterk draagvlak. Dit betekent dat verandering met de mensen van de werkvloer (bottom-up) bedacht moet worden zodat ze zelf het nieuwe perspectief kunnen definiëren. Daarbij is het doel vaak wel gedefinieerd, maar het toch niet voldoende duidelijk om als helder baken te dienen. De weg naar dat doel toe is minstens net zo ingewikkeld en niet voorspelbaar. Tegelijkertijd ziet de RvB/ directie het liefst een planbaar traject waarin doelen gehaald worden (top-down). Ondertussen spelen er uitdagingen met weerstand, interne politiek, successen, mislukkingen en meestal veel ‘gedoe’.

10s Framework voor Agile Veranderen

De meest concrete methodiek op dit gebied is het 10s framework. Dit is een framework voor Agile Veranderen. Het prettige van het toepassen van de Agile principes is dat Agile zeer goed om kan gaan met de lastige combinatie van top-down en bottom-up, maar ook met onzekerheid. Daarmee blijkt Agile een fantastisch concept voor Verandertrajecten.

Certificering 10s

Met het (succesvol) volgen van deze masterclass kwalificeer je je voor certificering van het 10s framework en een jaar lang registratie als 10s-practitioner. Je verkrijgt daarmee het recht het framework toe te passen; je krijgt toegang tot een groeiend aantal formats, voorbeelddocumenten en cases; en je bent lid van de community rondom het Change Management Framework waarmee je met gelijkgestemden ervaringen kunt uitwisselen.

Deelnemers van bedrijven als Achmea, ABN AMRO, NS, AFKLM, Essent, AMC, Allianz, KPN, e.a. gingen je al voor. Deze waren allemaal zeer enthousiast. Ze vonden de MC prettig kort, toch met voldoende diepgang; praktisch; en prettig om te werken met concrete cases.

Bijeenkomsten en Praktisch

Trainingsduur

4 avonden, elke twee weken 1 sessie (17 oktober, 31 oktober, 14 November en 28 November 2018)

Kosten En Voorwaarden

1295,- Internen + TFG maten 1400,- Externen

Bijeenkomsten

17-10-2018 17:00 20:00 TFG House 
31-10-2018 17:00 20:00 TFG House 
15-11-2018 17:00 20:00 TFG House