079 363 2905

Speels Trainen: Zodat je nooit meer hoeft te kiezen tussen een leuke OF een leerzame sessie (6, 20 & 27 maart 2020)

Wanneer jij – als facilitator of als lid van een team - in de voorbereiding of de uitvoering van je begeleiding wel eens twijfelt over de invulling van een programma.

Doelgroep

Dit traject is bedoeld voor workshopleiders, trainers en facilitatoren maar ook voor alle maten die in een maatschap zitten of alle teamleden die deelnemen aan meetings, intervisies etc. Je bent zowel welkom als je maar (heel) af en toe voor de groep staat als wanneer je (bijna) niets anders doet dan het begeleiden van groepen. Kortom, voor een ieder bied deze training handvatten voor en inzichten in het houden van een sessie.

Dit traject is helpend wanneer je als facilitator over het algemeen goede resultaten bereikt met je sessies maar je het hard werken vindt om deelnemers op weg naar die resultaten toe actief en betrokken te houden.

Maar zeker ook wanneer je als facilitator deelnemers regelmatig in de actiestand zet en bij de les weet te houden, maar je je (stiekem) wel eens afvraagt of al die “activiteit” uiteindelijk oplevert wat het zou moeten doen.

Inhoud

Dit blended traject valt onder de noemer “action based leren”. Het betekent dat je een levensechte begeleiding neemt als uitgangspunt om:

  • te leren hoe de methodiek werkt;
  • te oefenen met de vaardigheden die nodig zijn om tot het vooraf bepaalde resultaat te komen en
  • te ontdekken welke onderdelen jou goed afgaan en op welke onderdelen extra aandacht nodig is en te experimenteren met nieuw en/of ander gedrag om te ontdekken of je daarmee je verder komt dan met je huidige manier van werken.

Wat gaaf is aan deze aanpak, is dat je aan het eind van de begeleiding niet alleen in staat bent om de aangeleerde methodiek zelfstandig te gebruiken om activerende interventies (en later zelfs complete activerende sessies) te ontwerpen. Ook kom je bij de finish aan met een tastbaar resultaat in de vorm van een uitgewerkte werkvorm die je direct kunt inzetten bij de doelgroep die je voor ogen had toen je begon aan het traject.

Leren hoe je interventies ontwerpt die serieuze effecten teweegbrengen terwijl ze in de uitvoering als speels worden ervaren heeft veel voordelige effecten, onder andere dat: 

  • deelnemers jouw begeleidingen beter en bijzonderder vinden. Deelnemers(groepen) bereiken meer, terwijl ze de weg naar het resultaat toe als gemakkelijker en soepeler ervaren;
  • jijzelf met meer gemak en plezier voor de groep staat. De deelnemers zullen harder aan het werk zijn, terwijl jij juist minder hard aan de bak hoeft. Dat dit ook nog betere (en meer duurzame) resultaten oplevert is natuurlijk helemaal top; 
  • eventuele opdrachtgevers blijer en tevredener zijn met jou. De winst uit de jouw sessies ligt meetbaar hoger, daarnaast merken zij dat deelnemers enthousiaster zijn om deel te nemen aan en een actiever rol te vervullen in jouw sessies. Daarmee is de ROI op jouw sessies bovengemiddeld en willen ze daarom wel vaker gebruik maken van jouw diensten.

 

Programma

De methodiek bestaat grofweg uit vier stappen:
1. Doelen stellen
2. Inspiratie vergroten
3. Werkvorm maken
4. En pimpen!

1.    De vier stappen van de methodiek zijn in dit blended traject verdeeld over:

·         live online klas van max 1,5 uur “Doelen Stellen”

·         live workshop van een dag “Inspiratie vergroten” en “Werkvorm maken”  

·         live online klas van max 1,5 uur “Pimpen”

(1) Live online sessie “Doelen stellen”

vrijdag 6 maart van 12 tot 13.30 uur

1 live online klas “Doelen Stellen”

Duur: 1 tot 1,5 uur afhankelijk van de groepsgrootte

Locatie: vanaf iedere locatie waar ook ter wereld zolang je daar een rustige werkplek kunt creëren en over een goede internetverbinding beschikt.

 

(2) Live workshop ”(Leren) Ontwerpen”

vrijdag 20 maart van 09.30 tot 16.30 uur

1 live workshop waarin je met name aan het ontwerpen bent

Duur: 1 dag (= 2 dagdelen)

Locatie: TFG Zoetermeer

 

(3) Live online sessie “Pimpen!” 

vrijdag 27 maart van 12.00 tot 13.30 uur

1 live online klas “Pimpen”

Duur: 1 tot 1,5 uur afhankelijk van de groepsgrootte

Locatie: vanaf iedere locatie waar ook ter wereld zolang je daar een rustige werkplek kunt creëren en over een goede internetverbinding beschikt.

 

 

 

 

 

 

 

Bijeenkomsten en Praktisch

Trainingsduur

De training bestaat uit 3 sessies, waarvan 2 online en 1 live sessie: vrijdag 6, 20 en 27 maart 2020

Kosten En Voorwaarden

TFG Maat € 801
TFG Premium Partner € 915
externe deelnemer € 953