079 363 2905

Modelvalidatie en Sparx Enterprise Architect (13 december 2019)

Modelleren en model validatie in Sparx Enterprise Architect

Doelgroep

Iedereen die modellen opstelt in Enterprise Architect weet dat validatie van het opgestelde model aandacht vraagt. Of je nu modelleert in UML, ArchiMate of BPMN iedere taal heeft eigen validatieregels.

Inhoud

Tijdens dezer middag komt Ian Mitchell de maker van ModelExpert over naar Nederland om te vertellen over ModelExpert 2.0. Dit is de nieuwse versie van deze model valideer addon. Op basis van referentiemodellen kun je op eenvoudige wijze eigen diagrammen valideren. Het maakt hierbij niet uit of je de maker van het diagram zelf bent of model manager van een repository.

Maar ModelExpert kan meer, het kan je al helpen tijdens het modelleren door reeds bij het aanmaken van elementen op een diagram te waarschuwen voor onvolkomenheden. Daarnaast zal Ian ingaan op de andere functies in deze tool

Daarnaast zal Bert Dingemans een toepassing toelichten binnen ArchiMate. Op basis van organisatie specifieke ArchiMate viewpoints is in Model Expert een referentie model ontwikkeld. Hiermee is consistent modelleren op basis van deze viewpoints eenvoudig realiseerbaar.

Bijeenkomsten en Praktisch

Kosten En Voorwaarden

Deelname is gratis


Bijeenkomsten

13-12-2019 13:00 17:00 TFG House