079 363 2905

IREB Advanced Requirements @ Agile (Avondtraining) - 26 maart 2020

Deze training richt zich op het begrijpen en toepassen van Requirements Engineering (RE) methoden en technieken in een Agile ontwikkelingsproces. Het beste uit beide werelden komen samen in deze praktische training.

Doelgroep

De Advanced Level Module RE @ Agile is gericht op Requirements Engineers en Agile professionals, zoals Requirements Engineers, Product Owners, Requirements Managers, Informatie/Business analisten, functioneel ontwerpers, en iedereen die een belang heeft bij requirements in een agile omgeving zoals Scrum Masters, Testers, Softwareontwikkelaars, (Functioneel) Beheerders, Architecten.

Inhoud

Deze Advanced module in 3 avonden richt zich op het begrijpen en toepassen van Requirements Engineering (RE) methoden en technieken in een Agile ontwikkelingsproces. Het stelt een Requirementsanalist in staat om in een Agile omgeving te kunnen werken, terwijl Agile professionals bewezen RE werkwijze en technieken in een Agile omgeving kunnen inpassen. Het toepassen van beproefde RE methoden en technieken versterken en borgen de Agile ontwikkelingsaanpak. Het beste uit beide werelden komen samen in deze praktische training.

Na deze training en certificering ben je:

  • bekend met de terminologie en essentie van Requirements Engineering en Agile;
  • in staat om met succes requirementsanalyse-technieken en -methoden te implementeren in Agile projecten;
  • in staat om met succes Agile technieken en methoden toepassen in de kern activiteiten (eliciteren, documenteren, valideren en management) van Requirements Engineering;
  • in staat om Agile toepassingen (zoals Scrum, Kanban, XP, etc) en Requirements Engineering technieken te combineren zodat dit vele voordelen biedt voor alle belanghebbenden (stakeholders) in het project of product lifecycle.

 

De module is praktisch ingesteld waarbij de deelnemer direct aan de slag gaat met oefenen, toepassen en combineren van RE en Agile methoden en technieken aan de hand van een speelse casus.

Met het toepassen van bewezen RE en Agile technieken wordt de kans vergroot op een succesvolle Agile ICT verandering of project, door op tijd en van voldoende detail de juiste set van requirements op te leveren in een Agile omgeving.

Programma

De volgende onderwerpen worden behandeld en vaardigheden worden aangeleerd. De materie wordt door specialisten in het vakgebied bijgebracht en wordt er veelvuldig met praktische opdrachten geoefend. Daarnaast wordt ook de wijze en soort vragen die de deelnemer op het examen mag verwachten getraind.

  • What is [email protected]: weten wat de relevante requirements zijn en wanneer deze van voldoende detail zijn, op elk moment in het ontwikkelproces; bereiken van voldoende overeenstemming met de relevante belanghebbenden.
  • A clean project start: gebruik maken van de productvisie en -doelen; bepalen van de context- en systeemgrens; Stakeholder management; Uitbalanceren van visie, doelen, scope in een agile omgeving.
  • Handling Functional requirements: granulariteit van functionele requirements; identificeren, vastleggen en communicatie van functionele requirements; vertalen naar user stories; splitsen en groeperen van stories; weten wanneer het voldoende is.
  • Handling Quality Requirements and Constraints: het belang van kwaliteitsrequirements en beperkingen (constraints) in Agile; nauwkeurigheid van de kwaliteitsrequirements; kwaliteitsrequirements en de backlog; product- en proces-beperkingen.
  • Prioritizing and Estimating requirements: bepalen van de business-waarde; business-risico en afhankelijkheden; schatten van stories en andere backlog items.
  • Scaling [email protected]: roadmaps en plannen op grote schaal; organiseren van teams voor grote en complexe ontwikkelingen; voorbeelden van frameworks om te schalen.

De training wordt afgesloten met een examen. Het examen bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is een multiple choise examen. Het tweede deel is een schrifterlijke opdracht. Deel twee van het examen kan pas gestart worden als je voor deel 1 geslaagd bent.

Bijeenkomsten en Praktisch

Trainingsduur

Avondtraining van 3 avonden.

Kosten En Voorwaarden

De deelnemer dient in het bezit te zijn van IREB CPRE Foundation certificaat óf het Requirements Engineering module van het Business Analyse Diploma (British Computer Society).
We raden een Agile certificering aan, zoals: IREB CPRE [email protected] primer of elke Scrum certificaat.

Maten: €1300,- (incl examen t.w.v. €600)

Externen: €1595,- (incl examen t.w.v. €600)


Bijeenkomsten

26-03-2020 16:00 21:00 TFG House 
02-04-2020 16:00 21:00 TFG House 
09-04-2020 16:00 21:00 TFG House 
16-04-2020 09:30 11:30 TFG House