079 363 2905

IREB Advanced Elicitation (Avondtraining) - 3 september 2020

Na deze opleiding is de requirementsanalist uitstekend uitgerust om zichzelf te verbeteren, de requirements te eliciteren en requirements conflicten op te lossen. Hiermee wordt de kans vergroot op een succesvolle verandering of project door een volledige en juiste set van requirements op te leveren die wordt gedragen door de belanghebbenden.

Doelgroep

Requirements Engineers, Requirements Managers, Informatie/Business analisten, Functioneel ontwerpers en iedereen die een belang heeft bij requirements zoals Testers, Functioneel Beheerders, Architecten.

Inhoud

Met deze module gaat de requirementsanalist dieper in op kennis en vaardigheden van het eliciteren en oplossen van requirements conflicten die in het Foundation level zijn opgedaan.
Er wordt een uitgebreide set van gangbare methoden en technieken aangeboden waarmee de requirements uit diverse bronnen (belanghebbenden, documentatie en bestaande systemen) worden verzameld. Het voorbereiden en plannen van de elicitatie activiteiten in diverse situaties (bijv. Agile). Er wordt uitvoerig ingegaan op de verschillende (nieuwe) elicitatie technieken, zoals de contextuele bevraging, crowd-based elicitatie, brain writing, story boards, requirements workshops, enzovoort.
Gedurende het requirements engineeringsproces krijgt de requirementsanalist zeker te maken met conflicterende requirements. Je leert hoe dit soort conflicten kunnen worden herkent en deze met de betrokkenen kan oplossen.
De requirementsanalist wordt zich bewust van de competenties waarover hij/zij moet beschikken. Er wordt aandacht besteedt aan het zelf herkennen en verbeteren van je eigen vaardigheden. Een belangrijke vaardigheid is het communiceren met belanghebbende over de requirements. Door naar verschillende aspecten in de communicatie te kijken en te oefenen, worden je communicatie vaardigheden aangescherpt.

Na deze opleiding is de requirementsanalist uitstekend uitgerust om zichzelf te verbeteren, de requirements te eliciteren en requirements conflicten op te lossen. Hiermee wordt de kans vergroot op een succesvolle verandering of project door een volledige en juiste set van requirements op te leveren die wordt gedragen door de belanghebbenden.

Programma

De volgende onderwerpen worden behandeld en vaardigheden worden aangeleerd. De materie wordt door specialisten in het vakgebied bijgebracht en wordt er veelvuldig met praktische opdrachten geoefend. Daarnaast wordt ook de wijze en soort vragen die de deelnemer op het examen mag verwachten getraind.

 

Het trainingsmateriaal en het examen is in het Engels. De voertaal tijdens de training is Nederlands of Engels.

 

  • Plannen van elicitatie activiteiten: doelstelling voor het eliciteren, kwaliteit van de requirements, beschikbare requirements bronnen en de te geselecteerde techniek worden gebruikt om elicitatie activiteiten te plannen.
  • Plannen van het oplossen van requirements conflicten: je weet niet wat je tegen kan komen, en er zullen conflicten zijn! Bouw ruimte in om deze conflicten op te lossen.
  • Requirements bronnen: identificeren, classificeren en selecteren van belanghebbenden, stakeholder management, documentatie als requirements bron, andere systemen als requirements bron. Extra aandacht wordt besteedt aan de ''gebruiker'' als belangrijke stakeholder.
  • Elicitatietechnieken: je gereedschapsset met elicitatietechnieken wordt verdiept en uitgebreid met diverse technieken. Welke techniek past het best in specifieke situaties, hoe pas je een techniek toe, wat heb je ervoor nodig, en hoe borg je het resultaat.
  • Conflict oplossende technieken: conflicten herkennen, analyseren, oplossen en vastleggen. Selecteren van een bemiddelingstechniek in specifieke situaties, hoe pas je een techniek toe, wat heb je ervoor nodig en hoe borg je het resultaat.
  • Vaardigheden van de requirementsanalist: Welke vaardigheden heb je nodig als professioneel en ervaren requirementsanalist, oordelen over je eigen en andermans vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en diverse communicatiemodellen.

Bijeenkomsten en Praktisch

Trainingsduur

4 avonden: - 3 avonden theorie, oefeningen en opdrachten - laatste avond is een proefexamen 2 weken na de laatste trainingsdag vindt het examen (90 minuten) plaats.

Kosten En Voorwaarden

De deelnemer dient in het bezit te zijn van het IREB  Foundation certificaat.

Maten: 1500,- (incl. examen t.w.v. 600,-) Externen: 1799,- (incl. examen t.w.v. 600,-)


Bijeenkomsten

03-09-2020 16:00 21:00 Nog niet bekend 
10-09-2020 16:00 21:00 Nog niet bekend 
17-09-2020 16:00 21:00 Nog niet bekend 
24-09-2020 16:00 21:00 Nog niet bekend 
08-10-2020 09:30 11:00 Nog niet bekend