• Opleiding (HBO-niveau) Informatiebeveiliging

    Certificaat 6.995
    Word in 9 maanden opgeleid tot een tactisch/strategisch security professional die breed inzicht heeft in de problematiek van security business risk and solutions. De opleiding beoogt uitdrukkelijk niet een technische (IT) opleiding te zijn.
  • Training
  • Programma
  • Certificaten
  • Praktische info
  • Docenten
Wat houdt de training in?

Binnen de opleiding wordt de benodigde kennis aangereikt om verantwoordelijkheid voor de beveiliging van de technologische infrastructuur en de organisatorische kanten van informatiebeveiliging te kunnen nemen.

Je leert planmatig en vanuit een risico-georiënteerde aanpak beveiliging te benaderen. Ook leer je tactisch en strategisch advies te geven over de beveiliging van informatiesystemen en processen en beveiligingsmaatregelen vanuit zowel technische als organisatorische standpunten af te wegen. De volgende thema's komen in de opleiding aan bod.

Je bent juist in staat om een brug te slaan tussen business en IT. Je overziet het ‘totaalplaatje’ en bent communicatief een sterke gesprekspartner. Aan het eind van de opleiding ben je een ‘gespecialiseerde generalist’: je beschikt over een gedegen kennis van informatiebeveiliging en bent in staat om security management te implementeren en te borgen in de eigen organisatie of, als je ZZP-er bent, in die van jouw opdrachtgever. Binnen de opleiding wordt de benodigde kennis aangereikt om verantwoordelijkheid voor de beveiliging van de technologische infrastructuur en de organisatorische kanten van informatiebeveiliging te kunnen nemen. Je leert planmatig en vanuit een risico-georiënteerde aanpak beveiliging te benaderen. Ook leer je tactisch en strategisch advies te geven over de beveiliging van informatiesystemen en processen en beveiligingsmaat- regelen vanuit zowel technische als organisatorische standpunten af te wegen.

De training wordt gegeven door hoofddocent Michael Pols en andere docenten uit het vakgebied. 

Voor wie is de training bedoeld?

Professionals met tenminste enkele jaren werkervaring, die zich vanuit hun huidige functie, verder in security willen verdiepen. Voor zowel professionals die al werkzaam zijn in het werkveld of aangrenzend werkveld, maar ook vanuit hun huidige taakveld regelmatig met security te maken krijgen en zich de materie beter eigen willen maken.

Technology
Consultants, (aankomende) informatiemanagers, security managers, directors of security, IT directors/managers, (security) auditors, (security) architects, IT-projectmanagers.

Business
Security system engineers, (aankomende) security analists, network architects, network engineers, system engineers, developers, database administrators, testers.

Trainingsprogramma

Binnen de opleiding wordt de benodigde kennis aangereikt om verantwoordelijkheid voor de beveiliging van de technologische infrastructuur en de organisatorische kanten van informatiebeveiliging te kunnen nemen.

Je leert planmatig en vanuit een risico-georiënteerde aanpak beveiliging te benaderen. Ook leer je tactisch en strategisch advies te geven over de beveiliging van informatiesystemen en processen en beveiligingsmaatregelen vanuit zowel technische als organisatorische standpunten af te wegen. De volgende thema's komen in de opleiding aan bod:

1. Security Management
Security Vision, Mission and Objectives
Security Governance and strategy
Risk Management
Security Management

2. Security Operations

Security Operations
Asset security & IAM
Communications & network security
Cryptography and Security Models

3. Security Program Management

Security Awareness and Physical Security
Social Engineering, Red Teaming
Incident & Continuity Management
Software Security
Security & Cloud Computing
Security Assessments, testing and auditing
Compliance (GDPR, laws, regulations, compliance)
GDPR/AVG
3rd party management

CISSP & CISM

In de opleiding is de inhoud opgenomen van de internationaal bekende certificeringen CISSP (Certified Information Systems Security Professional) en CISM (Certified Information Security Manager). Beide worden geïntegreerd aangeboden, aangevuld met specifieke Communication Skills. In de opleiding zijn CISSP- en CISM-proefexamens opgenomen. De CISSP- en CISM-examens zelf vinden buiten de opleiding plaats en maken geen deel uit van de opleiding.
Trainingsmomenten
donderdag 06 april (09:00-17:00)
Certificaten
Bij minimaal 80% aanwezigheid en indien je voor alle toetsen, intervisie en eindopdracht een voldoende behaalt, ontvang je een certificaat.
Praktische informatie
Startdatum: 6/4/2023 bij onvoldoende aanmeldingen start de opleiding in september 2023.
De opleiding duurt 9 maanden en bestaat uit 21 bijeenkomsten (om de twee weken) op donderdagen van 13:00-20:30 op het kantoor van The Future Group in Zoetermeer (Röntgenlaan 27)
Docenten
  • Michael Pols Michael Pols
Aanmelden voor deze training / opleiding
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

VRAGEN OVER DEZE TRAINING / OPLEIDING ?

NEEM CONTACT MET ONS OP!

We beantwoorden graag al je vragen over deze training / opleiding. Je kunt ons altijd bellen van maandag tot vrijdag van 08:00 - 17:00 uur. Via ons contactformulier krijg je binnen 24 uur antwoord.
Servicedesk Servicedesk Academy service