079 363 2905

Overzicht van events en workshops

Insights Discovery voor maten (open inschrijving)

Samenvatting

Als ondernemer binnen de ICT is het nut van jezelf ontwikkelen op technisch inhoudelijk vlak voor iedereen helder. In een snel bewegende markt moet je bijblijven qua kennis om je persoonlijke marktwaarde op peil te houden. Voor The Future Group is de marktwaarde van onze aangesloten specialisten natuurlijk ook van groot belang. Mede daarom is ooit het opleidingsbudget beschikbaar gesteld en stimuleren we alle maten om zichzelf vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen. Maar hoe kijken we nu naar ontwikkeling op persoonlijk vlak? In diezelfde snel bewegende markt wordt ook steeds meer gevraagd op het gebied van sociale- en communicatieve vaardigheden, de zgn. softskills. Ook dit vinden we bij TFG erg belangrijk en daarom zetten we nu de eerste stappen in het aanbieden van persoonlijke ontwikkeling op dit vlak middels het Insights Discovery model.

Doelgroep

 Alle bij The Future Group aangesloten maten behoren tot de doelgroep.

 

Inhoud

Het Insights Discovery model geeft je inzicht in gedragsstijlen bij jezelf en bij mensen in je omgeving. Het helpt je jouw eigen gedrag inzichtelijk te maken en meer inzicht te krijgen in het gedrag van anderen. Dit inzicht maakt dat je makkelijker in staat bent te communiceren met personen die andere voorkeuren in gedrag hebben. Dit zou bijvoorbeeld tijdens een intake of stand-up meeting kunnen bijdragen aan je zakelijke inzetbaarheid en professionaliteit.

Om inzicht te krijgen in je persoonlijke profiel, wordt een online vragenlijst gebruikt. Het resultaat daarvan wordt verwerkt in een persoonlijk profiel, dat in een 1 op 1 gesprek aan je wordt teruggekoppeld.

Naast een persoonlijk profiel, is Insights ook een prima middel om in teamverband te werken aan een betere samenwerking en helpt het mensen om meer begrip en inzicht in elkaar te krijgen waardoor de teameffectiviteit toeneemt.

 

Door: Martijn de Jong

Programma

Het Insights Discovery profiel wordt opgesteld aan de hand van een online vragenlijst. De uitnodiging hiervoor ontvang je na het eerste telefoongesprek. Het invullen van deze vragenlijst duurt +/- 20 minuten.

Vervolgens plannen we een afspraak waarbij je, in een gesprek van ongeveer 1,5 uur, uitleg krijgt over het model en jouw persoonlijke profiel ontvangt.

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Voor het opstellen van een persoonlijk profiel en de terugkoppeling worden in de markt bedragen gevraagd vanaf €300,-. Omdat we vanuit The Future Group geloven in dit model en de toegevoegde waarde hiervan inzien voor een groot deel van ons netwerk, bieden we de bij ons aangesloten maten, bij wijze van pilot, deze mogelijkheid aan voor €150,-. Voor dit bedrag krijg je een persoonlijk Insights profiel en een 1 op 1 terugkoppeling in een gesprek van ongeveer 1,5 uur. 

Let op: De kosten worden niet verrekend met de opleidingsbudgetten vanuit TFG voor TFG Maten.

 

150 ex BTW

Extra Informatie

Bijeenkomsten


Management Drives 2018 (open inschrijving)

Samenvatting

Management Drives (MD) vertelt iets over jouw drijfveren. Wat drijft jou om te doen wat je doet? Jouw drijfveren horen bij jou en zijn niet situationeel bepaald. Ze veranderen nauwelijks in de tijd. Drijfveren zijn voorspellers van gedrag. Voor een team (scrumteam / projectteam / afdeling …) kan een groepsprofiel opgesteld worden die gebaseerd is op de individuele profielen. En dan wordt het interessant: past de scrummaster bij het team? Is hij kwa drijfveren wel de juiste persoon om sturing te geven aan dit scrum team? Het maakt duidelijk waarom de scrum master altijd problemen heeft om testers of architecten te begrijpen. MD is te gebruiken als instrument om te achterhalen waarom relaties wel of juist niet functioneren. Is een team ook echt in zijn kracht te zetten of is dat op voorhand een verloren wedstrijd als je naar de taak van het team kijkt? Hoe kun jij als leider van een team (scrummaster, project leider, lijnmanager) je communicatie aanpassen zodat die effectief is? Laat MD je ondersteunen bij je persoonlijke leiderschap!

Doelgroep

Iedereen kan gebruik maken van de inzichten die MD biedt. De grootste meerwaarde is te behalen als je als team een MD sessie doet en dus iedereen een persoonlijk profiel laat maken en die met elkaar te delen.

 

Inhoud

Management Drives (MD) is gebaseerd op de theorie van Graves: een gedragspsycholoog die onderzoek heeft gedaan naar de drijfveren van mensen. Wat drijft jou om te doen wat je doet? Jouw drijfveren horen bij jou en zijn niet situationeel bepaald. Je drijfveren veranderen niet als je bijvoorbeeld naar een nadere opdrachtgever gaat of als je op een ander project gezet wordt. Drijfveren zijn voorspellers van gedrag. Hoe ga je met jouw profiel reageren op een goede dag? Of op een slechte dag? Of als je onder druk gezet wordt? Deze informatie haal je uit je individuele profiel.

Voor een team (scrumteam / projectteam / afdeling …) kan een groepsprofiel opgesteld worden die gebaseerd is op de individuele profielen. En dan wordt het interessant: past de scrummaster bij het team? Is hij kwa drijfveren wel de juiste persoon om sturing te geven aan dit scrum team? Het maakt duidelijk waarom de scrum master altijd problemen heeft om testers of architecten te begrijpen.

MD is te gebruiken als instrument om te achterhalen waarom relaties wel of juist niet functioneren. Is een team ook echt in zijn kracht te zetten of is dat op voorhand een verloren wedstrijd gegeven de taak van het team? 

Hoe kun jij als leider van een team (scrummaster, project leider, lijnmanager) je communicatie aanpassen zodat die effectief is?

Wat gaat er gebeuren tijdens een MD sessie?

* Opstellen persoonlijk profiel: op basis van een vragenlijst die je online kunt invullen wordt je eigen persoonlijke profiel opgesteld.

* Deze krijg je toegestuurd en kun je in een app bekijken en bestuderen

* Korte telefonische terugkoppeling van jouw persoonlijke profiel

Als je MD wilt toepassen met een team (bijvoorbeeld je maatschap) volgt een groepssessie. Daarbij wordt het groepsprofiel toegelicht, wordt (als voorbeeld) gekeken hoe de maatschap manager past bij de maatschap als hij de leider zou zijn.

Doe je niet mee in groepsverband, dan krijg je een persoonlijke verdieping in de toepassing van MD en jouw eigen profiel.

 

Door: Erik Visser

Programma

Online vragenlijst invullen met een telefonische terugkoppeling

Eén avond met de groep om de groepssessie te houden (drie uur)

De avond zal in onderling overleg gepland worden.

 

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Extra informatie

Maximale groepsgrootte 25 man. Het is handig om bij grote groepen (>15 man) na te gaan of de groep niet beter gesplitst kan worden in twee kleinere groepen. 

Op http://www.watvoorleiderbentu.nl/ kun je al een voorproefje doen.

Bijeenkomsten

In onderling overleg.

EUR 400,- Euro

Let op: De helft van de kosten kunnen worden verrekend met de opleidingsbudgetten vanuit TFG voor TFG Maten.

Extra Informatie

Bijeenkomsten


Workshop Liberating Structures - Gegeven door The Liberators (Barry Overeem & Christiaan Verwijs)

Samenvatting

Goed nieuws! We hebben Barry Overeem & Christiaan Verwijs van The Liberators wederom een keer kunnen strikken voor het geven van een workshop bij TFG! Meld je snel aan voor de Liberating Structures workshop van vrijdag 16 november 2018!

Doelgroep

Anyone with an Agile mindset who wants to achieve more with a larger group of people!

Inhoud

Why this workshop?

An energetic serious-and-fun workshop, that can be confronting; 100% Powerpoint-free 100% interactive; Everything you learn is immediately applicable within your own team or organisation; Everyone can do it.

We’ll show that everyone can use Liberating Structures, independent of experience or training; Get to know your colleagues even better! You will share stories and experiences with them, get to know what drives them, discover new insights and strengthen collaboration.

Door: The Liberators

Programma

During the workshop:

Discover the attributes of Liberating Structures and how they help improve collaboration and solve difficult problems; Practice with a 6 - 8 Liberating Structures and learn how to use them; Expand your facilitation toolkit and transform future meetings, trainings and conversations; Improve your skills of truly listening and discover the power of silence; Learn how the simple rules of Liberating Structures can unleash a culture of innovation.

Agenda?

We don’t have an agenda (yet)! We’ve got a lot of options and ideas. But the agenda will be determined together with the Design Team. Based on a relevant theme, we’ll jointly select the most appropriate Liberating Structures.

However we’ll make sure the workshop will offer the opportunity to…

Share ideas, know-how, experiences and challenges; Reveal opportunities, obstacles, solutions and ideas; Analyze, diagnose, clarify or debrief; Help or get help; Strategize towards a common purpose; Plan next steps..

The Liberators ??

 

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Investeringsoverzicht: 

TFG-Premium Maat ticket: € 500,- ex btw.

Ticket externe deelnemer: € 600,- ex btw (TFG-Inner-circle klanten) 

Training is inclusief catering, koffie, thee en fris. 

Minimaal 16 maximaal 30 deelnemers! Wees er snel bij! 

Training is inclusief catering, koffie, thee en fris. Minimaal 16 maximaal 30 deelnemers! Wees er snel bij!

Extra Informatie

Bijeenkomsten

datumbegin tijdeind tijdnaamadrespostcodeplaats
16-11-201808:0017:00TFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer

“Tussenpartijen”; Hoe ga je daarmee om? Eerst volgende workshop 19-12-2018!

Samenvatting

“Tussenpartijen”; Hoe ga je daarmee om? Na overleg met een aantal maten en vraagstukken die terugkwamen vanuit de business, wordt er een training georganiseerd over “hoe om te gaan met tussenpartijen in de markt”.

Doelgroep

Voor alle Maten binnen The Future Group.

Op een interactieve manier neemt Robbert van der Zaag de deelnemers mee in de belangrijkste do’s and dont aangaande dit onderwerp. Deze workshop zorgt ervoor dat alle deelnemers met een goed gevulde rugzak aan tips Zoetermeer zal verlaten.   

Inhoud

 “Tussenpartijen”; Hoe ga je daarmee om? Na overleg met een aantal maten en vraagstukken die terugkwamen vanuit de business, wordt er een training georganiseerd over “hoe om te gaan met tussenpartijen in de markt”.  

De training vindt plaats op woensdag 19 december om 18.00. Zoals het er nu naar uitziet zal in het TFG House plaatsvinden, maar bij veel aanmeldingen kan worden uitgeweken naar een andere locatie (regio Zoetermeer). De training wordt verzorgt door Robbert van der Zaag, Salesmanager bij The Future Group.  

Door: Robbert Van der Zaag

Programma

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Graag dieet wensen tijdig doorgeven! 

Extra Informatie

Bijeenkomsten

datumbegin tijdeind tijdnaamadrespostcodeplaats
19-12-201818:0021:00TFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer

“Tussenpartijen”; Hoe ga je daarmee om? Meld je alvast aan voor 2019!

Samenvatting

“Tussenpartijen”; Hoe ga je daarmee om? Na overleg met een aantal maten en vraagstukken die terugkwamen vanuit de business, wordt er een training georganiseerd over “hoe om te gaan met tussenpartijen in de markt”.

Doelgroep

Voor alle Maten binnen The Future Group.

Op een interactieve manier neemt Robbert van der Zaag de deelnemers mee in de belangrijkste do’s and dont aangaande dit onderwerp. Deze workshop zorgt ervoor dat alle deelnemers met een goed gevulde rugzak aan tips Zoetermeer zal verlaten.   

Inhoud

 “Tussenpartijen”; Hoe ga je daarmee om? Na overleg met een aantal maten en vraagstukken die terugkwamen vanuit de business, wordt er een training georganiseerd over “hoe om te gaan met tussenpartijen in de markt”.  

De training vindt plaats op woensdag 20 februari om 18.00. Zoals het er nu naar uitziet zal in het TFG House plaatsvinden, maar bij veel aanmeldingen kan worden uitgeweken naar een andere locatie (regio Zoetermeer). De training wordt verzorgt door Robbert van der Zaag, Salesmanager bij The Future Group.  

Door: Robbert Van der Zaag

Programma

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Graag dieet wensen tijdig doorgeven! 

Extra Informatie

Bijeenkomsten

datumbegin tijdeind tijdnaamadrespostcodeplaats
20-02-201918:0021:00TFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer

Communicatietraining (open inschrijving voor Q1 2019)

Samenvatting

- Theoretische kennis / Social Skills - Eigen ballotage ervaring - Richtlijnen / format - Wat wel en wat niet tijdens ballotage - Rollenspel

Doelgroep

Alle maten van de The Future Group

Inhoud

Doel van de training is om onze maten handvatten te bieden op het gebied van communicatie en gespreksvaardigheid. Deze handvatten zijn toepasbaar tijdens dagelijkse gesprekken op de werkvloer maar ook zeker tijdens meer “beladen” gesprekken als een intake of ballotage.

Door: Kirsten Blejie

Programma

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Aan deze training zijn geen kosten verbonden

Extra Informatie

Bijeenkomsten


TFG Security Event 2018

Samenvatting

Event met 1 externe spreker van Cylance en 3 maten van The Future Group met onderwerpen die in gaan op security. Dit event is toegankelijk voor iedereen, neem dus vooral iemand mee die dit interessant vindt.

Doelgroep

Het Security Event is gratis toegankelijke voor maten, potentiele maten en klanten.

Inhoud

Het Security Event van The Future Group waarin actuele onderwerpen aan bod komen als AI, Security, Governance Risks, Complaince, AVG 2.0 en nog veel meer. Sprekers als Cylance en maten uit de maatschappen SAP en Security komen aan bod.
Na afloop is er een onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om vragen te stellen en te netwerken.

Door: Amanda Kolijn

Programma

Programma:
13.30 – 14.30 uur: Cylance: AI based end point security solutions
14.30 – 15.00 uur: pauze
15.00 – 15.30 uur: Harold Ulijn - SAP Security & Autorisaties (en Governance Risk & Compliance) 
15.30 – 16.30 uur: Michael Pols – AVG 2.0 / Mahdi Abdulrazak – Security & privacy by design en default

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Datum: 08-11-2018
Trainingsduur = 1 dagdeel van 13.00 – 17.00 uur
Locatie = The Future Group Zoetermeer
Kosten per deelnemer = gratis deelname
Graag dieet wensen tijdig doorgeven! 

Extra Informatie

Bijeenkomsten

datumbegin tijdeind tijdnaamadrespostcodeplaats
08-11-201813:0017:00Nog niet bekend OnbOnbekend

TFG Open Tech Night - 4 december 2018 te Zoetermeer

Samenvatting

Initiatief van TFG-maten, innovatieve en inspirerende bijeenkomsten, samen ondernemen, samen doen, ruimte voor ideeën van iedereen! Openspace principe. Meld je snel aan!

Doelgroep

Alle bij The Future Group aangesloten maten behoren tot de doelgroep. Ook introducees vanuit de Maten (potentiele maten/opdrachtgevers) zijn welkom om aan te sluiten en kennis te delen.

Inhoud

Tijdens deze innovatieve en inspirerende bijeenkomsten kun je nieuwe technologie uitproberen en sparren met professionals buiten je eigen expertise. Het uitgangspunt is dat men hands-on aan de slag gaan met elkaar. Dus eigenlijk zoals je wellicht zelf ook wel eens een nieuwe tool of library uitprobeert, maar dan samen onder het genot van een hapje en een drankje. 

Door: Patrick Barbier

Programma

Openspace format, iedereen kan iets inbrengen op de avond zelf (2 minuten vraagstelling of idee pitchen).  

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Event is gesponsord door The Future Group. Meld je snel aan zodat wij rekening kunnen houden met de catering. Tot 4 december aanstaande. Locatie TFG House - Rontgenlaan 27 te Zoetermeer. 

Extra Informatie

Bijeenkomsten

datumbegin tijdeind tijdnaamadrespostcodeplaats
04-12-201818:0021:00Nog niet bekend OnbOnbekend

Sparx Enterprise Architect Meetup

Samenvatting

Meetup voor gebruikers van Sparx Enterprise Architect

Doelgroep

De eerste meetup van EAXpertise voor iedereen geinteresseerd of werkend met Sparx Enterprise Architect. In deze eerste sessie hebben we Jan de Liefde van the Collective bereid gevonden ons iets meer te vertellen over een interessant project waar Sparx en Prolaborate wordt ingezet.

Inhoud

17:00: Aanvang

Inloop en kennismaking, kleine maaltijd

18:00: Pitch

Pitch van de aanwezigen, waarbij tijdens het jezelf voorstellen je aangeeft wat jij met Sparx EA doet.

18:30: Presentatie Sparx EA in infraprojecten

Het idee om te laten zien hoe we EA als MBSE platform kunnen gebruiken voor de ontwikkeling van (grootschalige) infra systemen waarbij we werken vanuit standaards als Togaf, ISA95 en ISA88. Documenten als Conops, OCD, specificaties, ontwerpdocumenten en managementplannen worden vanuit deze omgeving gegenereerd en we ontsluiten informatie niet alleen vanuit native EA maar ook via Prolaborate.

Dit is een actuele case waar we voor 2 klanten mee bezig zijn. Omdat de ontwikkeling nog gaande is zal in ik grote lijnen schetsen hoe het eruit gaat zien en wat we momenteel ontwikkeld hebben.

Presentator: Jan de Liefde

 

19:30 Pauze – Netwerken

20:00 IDEA AddOn

De nieuwe IDEA AddOn. Deze nieuwe Open Source AddOn heeft een aantal nieuwe functionaliteiten zoals:

•Het ArchiMaid formulier

•Verbeterde statische HTML generator

•De releasemanager voor makkelijke migratie van repositories in een OTAP straat

•Nieuwe en verbeterde data modellleer schermen

Presentator: Bert Dingemans

20:30 Prolaborate 

Wat zit er in dit nieuwe Sparx product? Demonstratie van de mogelijkheden van dit publicatie medium.

Presentator: Han van Roosmalen

21:00 Netwerkborrel

21:30 Einde

 

Door: Bert Dingemans

Programma

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Deelname is gratis, opgeven vooraf is vereist

Extra Informatie

Bijeenkomsten