079 363 2905

Overzicht van trainingen

IREB CPRE Advanced Modeling (wachtlijst)

Samenvatting

Met deze module gaat de requirementsanalist dieper in op kennis en de vaardigheden van het modelleren van requirements die in het Foundation level zijn opgedaan. De requirementsanalist leert hoe hij (daar waar hij of hem staat mag ook zij of haar gelezen worden) kennis effectief omzet in bruikbare requirements-modellen. Deze modellen worden gebruikt om requirements op een eenvoudige wijze met de belanghebbenden te communiceren zodat de requirements eenvoudiger (voor de belanghebbenden) zijn te doorgronden. Modellen zorgen ervoor dat complexe en/of veel requirements eenvoudiger zijn te begrijpen dan in natuurlijk taal, en worden met modellen overzichtelijker gemaakt. De requirementsanalist leert hoe hij uit kennis (teksten, beelden, visies, enzovoort) verschillende modellen kan opstellen, zoals een UML klasse, ERD, DFD, UML activiteiten, UML communicatie, UML toestandsdiagrammen, enzovoort. De module is praktisch ingesteld waarbij de deelnemer direct aan de slag gaat met het modelleren van requirements aan de hand van een speelse casus. Na deze opleiding is de requirementsanalist uitstekend uitgerust om vanuit kennis modellen van requirements te maken.. Hiermee wordt de kans vergroot op een succesvolle ICT verandering of project door een volledige en juiste set van requirements op te leveren.

Doelgroep

Requirements Engineers, Requirements Managers, Informatie/Business analisten, functioneel ontwerpers en iedereen die een belang heeft bij requirements zoals Testers, Functioneel Beheerders, Architecten.

Inhoud

De volgende onderwerpen worden behandeld en vaardigheden worden aangeleerd. De materie wordt door specialisten in het vakgebied bijgebracht en wordt er veelvuldig met praktische opdrachten geoefend. Daarnaast wordt ook de wijze en soort vragen die de deelnemer op het examen mag verwachten getraind.

 • Basic principles of requirements modeling: Waarom requirements modelleren; soorten requirements modelleringen; termen en concepten; voordelen van requirements modelleren en de kwaliteit van requirements modellen.
 • Context modeling: Doel van het modelleren van de context; termen, basis elementen, data flow georiënteerde context modellering, en andere vormen van context modellering.
 • Modeling information structures: Doel van het modelleren van informatie structuren; modelleren van klassen, attributen en datatypes; modelleren van relaties; overige modelleerconcepten.
 • Modeling dynamic views: Dynamische overzichten van requirements; Use case modelleren, Data Flow en Control flow georiënteerd modelleren, modelleren van toestanden.
 • Modeling scenarios: Doel van scenario´s modelleren; Het verband tussen scenario´s en Use cases; scenario modelleren met Sequence en Communication diagrammen.

Door: Stefan Staal

Programma

De volgende vormen worden aangeboden:

 • Dagtraining + examen training
  3-daagse training (ca. 09:00 – 17:00) waarbij de materie uitvoerig wordt behandeld en geoefend. De training wordt afgesloten met een proefexamen waarbij geoefend wordt met de wijze en het soort vragen die de deelnemer op het examen mag verwachten. Het resultaat wordt nabesproken zodat de deelnemer inzicht krijgt in zijn sterke en zwakke punten van de stof.
 • Avondtraining + examen training
  De training bestaat uit 4 avonden (ca. 16:00 – 21:00) waarbij de materie wordt behandeld en geoefend. De deelnemer bereidt zich elke avond voor op de te behandelen materie (zelfstudie). Op de eerste 3 avonden wordt de geleerde materie behandeld waarop de nadruk ligt op het oefenen d.m.v. een case. Op de laatste avond vindt er een proefexamen plaats waarbij geoefend wordt met de wijze en het soort vragen die de deelnemer op het examen mag verwachten. Het resultaat wordt nabesproken zodat de deelnemer inzicht krijgt en zijn sterke en zwakke punten van de stof

Als je een andere vorm wenst, neem dan contact op met de docent

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

De deelnemer dient in het bezit te zijn van IREB CPRE Foundation certificaat óf het Requirements Engineering module van het Business Analyse Diploma (British Computer Society).

1500,- (incl. examen t.w.v. 600,-)

Extra Informatie

Indien er geen datum voor de training is gepland, kan het zijn dat er nog te weinig deelnemers zijn. Schrijf je in en zodra het gewenste aantal deelnemers is bereikt wordt er een training ingepland.

Bijeenkomsten


Typescript en Angular basistraining (open inschrijving)

Samenvatting

Maak je eigen film zoeker in Angular. Ontsluit een web-API met alle facetten van Angular in je single-page app verwerkt, en test alles automatisch in meerdere browsers.

Doelgroep

Mensen die willen leren ontwikkelen in Angular

Inhoud

 

In 3 dagen worden 100 sheets in een rap tempo doorlopen. Naast 'hoe' wordt ook uitgelegd waarom je dingen doet. Wat is de verantwoordelijkheid van welk onderdeel, zodat we de onderdelen goed opbouwen tot een solide geheel.

 

 

 

 • We beginnen met 1/2 dag Typescript zodat de scheiding tussen Typescript en Angular duidelijk wordt. Je krijgt een voorbereid bestand waarin alle tijdrovende randvoorwaardelijke code voor je is geschreven, zodat jij je alleen hoeft druk te maken over de invulling van de belangrijke regels. Aan het einde van dit dagdeel heb je je eigen 13 hoofdstukken tellende Typescript cheat sheet gemaakt.Op dezelfde dag beginnen met Angular. Eerst wat voorbereidingen, installaties, en de generatie van je Angular app. Daarna kunnen we echt van start met Angular. We bouwen de eerste elementen, die data direct laten veranderen op ons scherm.

 • Op de tweede dag maak je je eerste service, je injecteert deze in je component, en stuurt je de eerste data van de web-api via je service naar je componenten in het scherm. Je bouwt zoeken in, en je vindt je favoriete film.

 • Je leert de principes van de Angular dataflow tussen componenten en je bouwt je tweede component met meer informatie van de film waarop je klikt zonder page refresh.

 • Op de laatste dag gaan we snel door het maken van bookmarkable page links heen, en bouw je een hoofdmenu. Ook leer je hoe je met pipes data snel anders kunt weergeven op het scherm zonder de data te manipuleren.

 • Alles wat we gebouwd hebben, gaan we testen. Het doel is 100% coverage, functionele werking gecontroleerd, en werkend in meerdere browsers. Dit natuurlijk met 1 klik of commando.

   

  Het eerste deel Typescript is een zeer strak programma met een compleet voorbereid werkblad waar je letterlijk niet één keer op enter hoeft te drukken. De sheets geven de juiste regelnummers aan en het is daarom niet altijd handig om af te wijken. De Angular applicatie maak je geheel zelf op je laptop. Hoe je het er uiteindelijk uit laat zien en welke extra feature jij bedenkt, is aan jou. Het pad wordt gelegd in de sheets, maar het staat je vrij om eigen keuzes bij implementatie te maken.

   

  Benodigde voorkennis:

 • Standaard HTML kennis is een must

 • Enige CSS kennis is een pré

Enige Javascript kennis is een pré

Door: Jeroen van Dijk-Jun

Programma

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

minimaal 8 deelnemers

maximaal 16 deelnemers

Kosten:

650 euro excl. voor maten, 1000 euro excl. voor niet-maten

 

Extra Informatie

Bijeenkomsten


Scrum in One Day - Gegeven door Jeff Kok (17 mei 2019)

Samenvatting

In een dappere poging om een antwoord te vinden op continu uit de hand lopende, klassieke waterval gestuurde ICT projecten is een jaar of tien geleden het Agile Manifest geboren.

Doelgroep

Wil jij meer weten over het Scrumproces om deze in betere banen te leiden? Wil jij het Scrum Team, de Product Owner en jouw organisatie (nog) beter helpen om meer uit dit framework te halen? Tijdens deze interactieve training leert Jeff Kok je alle geheimen van Scrum en helpt hij je voorbereiden op het Scrum examen. 

Meld je snel aan voor de training van Jeff Kok!

Maximaal 16 plaatsen beschikbaar! 

Inhoud

Deze training leert je kennis maken met de theorie achter Scrum. De vele praktijkvoorbeelden (Planningspoker, spikes, Agile planning en het spelen van een Scrum game) geven inzicht in de toepassing ervan en geven jou handvatten voor het zelf toepassen van Scrum in de praktijk. In het laatste deel van de dag bereidt Jeff je nog voor op het praktijkexamen, waarna je jezelf kunt certificeren (PSM I).

 

Door: Jeff Kok

Programma

Tijdens deze dag zullen de volgende vragen beantwoord worden:

Deel 1: 

 • Wat is Agile? Waarom het Agile Manifesto? 
 • Wat betekenen de 12 Agile Principles?
 • Wat is Scrum? En welke andere Agile implementatie methodieken kennen we? 
 • Welke vragen heb jij?

Deel 2: 

 • Hoe past Scrum in Prince2? En kan dat eigenlijk wel? 
 • Kan ik zelf aan de slag met Scrum?

Deel 3: 

 • Welke Software ontwikkelmethodieken kent Scrum? 
 • Wat betekent het eigenlijk: Managen van een back log?

Deel 4: 

 • Scrum ceremonies: What’s in a name? 
 • Ik wil in mijn eigen organisatie aan de slag met Scrum. Wat nu? 
 • Welke rollen kent Scrum? Welke competenties heb ik in mijn Scrum team nodig? 
 • Hoe kan ik me voorbereiden op het examen?

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Verkoopprijs TFG maat    € 465,-
Verkoopprijs TFG premium partner    € 525,-
Verkoopprijs externe deelnemer    € 585,-

Inclusief catering, locatie en een eenmalige examenvoucher van scrum.org. Exclusief btw!

De algemene voorwaarden van de TFG-Academy zijn van toepassing. Prijzen zijn exclusief BTW. 

Voor deze training geldt een minimum van 8 deelnemers met een maximum van 16. 

Extra Informatie

Voor overige vragen kunt u terecht bij Kirsten Schneijderberg via Email: [email protected] of 079-363 2905.

Bijeenkomsten

datumbegin tijdeind tijdnaamadrespostcodeplaats
17-05-20199.00 uur17.00 uurTFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer

Leading Safe™: Certified Scaled Agilist - Gegeven door Frank Langeveld (2 & 3 mei)

Samenvatting

In this course, you will gain the knowledge necessary to lead an enterprise agile transformation by leveraging the Scaled Agile Framework, and its underlying principles of lean thinking, and product development flow. Sign up quiclky!

Doelgroep

Executives, managers and Agile change agents responsible for leading a Lean|Agile change initiative in the larger software enterprise.

This course is a requirement for those seeking certification as a Scaled Agile Framework Agilist (SA).

Inhoud

Learning Objectives:

By the end of this course, attendees will be able to:

 • Apply lean, agile and product development flow principles to improve productivity, employee engagement, time to market, and quality
 • Apply the Scaled Agile Framework based on lecture, real-world examples, and insights by Scaled Agile experts
  Understand the skills necessary for an enterprise transformation based on the information and examples presented, and additional recommended readings and resources
 • Gain the insights into the leadership skill most effective in unlocking the intrinsic motivation of software development knowledge workers, and begin applying them in your context

Certification
After completing this course and passing the test, you become a Certified SAFe Agilist (SA).

 

Door: Frank Langeveld

Programma

In this course, you will gain the knowledge necessary to lead an enterprise agile transformation by leveraging the Scaled Agile Framework, and its underlying principles of lean thinking, and product development flow. You will leave with an understanding of how the principles and practices of the framework support Lean Thinking, Agile Development, SAFe ScrumXP, Agile Release Train, Agile Portfolio Management, Agile Architecture, and Scaling Leadership.

The Team Level of SAFe is based on Scrum. The pace of the course is high, so familiarity with Scrum principles, roles and techniques is highly recommended.

 

Good entry courses: Scrum master or Product owner (or other equivalent knowledge regarding Scrum)

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Investeringsoverzicht: 

Verkoopprijs TFG Maat: € 928,- ex btw

Voor deelnemende TFG Maten geldt een aanbreng korting van 15% per externe deelnemer. Voor vragen aangaande deze regeling staat het team van de TFG-Academy ter beschikking: [email protected] .

Verkoopprijs TFG Premium Partner: € 1.110,- ex btw

Bent u een klant van TFG en op zoek naar een in-house oplossing? Wij staan voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken. Te bereiken op [email protected]  of 079 363 2905. 

Verkoopprijs externe deelnemer: € 1.156,- ex btw

Prijzen zijn inclusief catering en eenmalige examenvoucher, exclusief BTW.

Extra Informatie

Ben je geïnteresseerd, schrijf je in! Bij 8 deelnemers zal de training starten!

Bijeenkomsten

datumbegin tijdeind tijdnaamadrespostcodeplaats
02-05-20199.00 uur17.00 uurTFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer
03-05-20199.00 uur17.00 uurTFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer

Professional Scrum Product Owner Advanced (22 & 29 Mei 2019)

Samenvatting

Product Owner Advanced, minimaal 10 deelnemers, maximaal 16.

Doelgroep

Product Owner Advanced training

De Product Owner Advanced training is een vervolg op de Professional Scrum Product Owner (PSPO) training. In deze tweedaagse training gaan we dieper in op vraagstukken als: Wat is precies business value? Hoe bepaal ik dat voor mijn product/project?

Is de deze training geschikt voor mij? 

Voor het volgen van de Product Owner Advanced training dien je gecertificeerd te zijn als Product Owner. Je hebt minimaal 2 jaar ervaring en hebt de basiskennis en –vaardigheden van Agile en Scrum onder de knie.

Je hebt jouw backlog op orde en werkt vlot met jouw team samen. Wil je de volgende stap zetten richting sturen op waarde, intrapreneurship en het betrekken van stakeholders? Dan is de Product Owner II training geschikt voor jou!

Wat ga ik leren in de training? 

Na het volgen van de training*..

..kan je lange termijn plannen maken en toch Agile zijn bij de uitvoering ervan.

..begrijp je nog beter wat de pijn & passie van jouw klanten is en hoe je deze kan visualiseren.

..kan je toetsen of jij jouw klanten succesvoller aan het maken bent.

..kan je een inschatting maken van de verwachte waarde en rapporteren over de gerealiseerde waarde.

..kan je jouw stakeholders meenemen in het sturen op waarde en waar nodig afwijken van het plan.

..kan je optimaal samenwerken met jouw Scrum team en waar mogelijk jouw werk uitbesteden aan het team.

..herken je de belangen van stakeholders.

..kan je een groep met verschillende belangen gemakkelijk op één lijn krijgen.

..kan je de mogelijkheden van Lean Startup technieken combineren met het reguliere werk. 

Welke onderwerpen gaan we behandelen in de  training*? 

In de training komen verschillende onderwerpen aan bod. Uiteraard passen we de training aan op jouw vragen en ervaringen. Een kort overzicht van het programma vind je hieronder. 

•Backlogmanagement en forecasting

•Value: ‘sturen op waarde’

•Klanten en stakeholders succesvol maken

•Het Scrum team en jijzelf

*Deze onderwerpen worden in onderling overleg geconcretiseerd. 

 

 

 

Inhoud

Programma

Wat ga ik leren in de training? 

 

Na het volgen van de training*..

..kan je lange termijn plannen maken en toch Agile zijn bij de uitvoering ervan.

..begrijp je nog beter wat de pijn & passie van jouw klanten is en hoe je deze kan visualiseren.

..kan je toetsen of jij jouw klanten succesvoller aan het maken bent.

..kan je een inschatting maken van de verwachte waarde en rapporteren over de gerealiseerde waarde.

..kan je jouw stakeholders meenemen in het sturen op waarde en waar nodig afwijken van het plan.

..kan je optimaal samenwerken met jouw Scrum team en waar mogelijk jouw werk uitbesteden aan het team.

..herken je de belangen van stakeholders.

..kan je een groep met verschillende belangen gemakkelijk op één lijn krijgen.

..kan je de mogelijkheden van Lean Startup technieken combineren met het reguliere werk. 

*Deze leerdoelen worden in onderling overleg geconcretiseerd.

Welke onderwerpen gaan we behandelen in de training*? 

In de training komen verschillende onderwerpen aan bod. Uiteraard passen we de training aan op jouw vragen en ervaringen. Een kort overzicht van het programma vind je hieronder. 

•Backlogmanagement en forecasting

•Value: ‘sturen op waarde’

•Klanten en stakeholders succesvol maken

•Het Scrum team en jijzelf

*Deze onderwerpen worden in onderling overleg geconcretiseerd.

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Kosten afhankelijk van aantal deelnemers. Maten kunnen hiervoor hun opleidingsbudget gebruiken!

Voor eten en drinken wordt gezorgd! Elke deelnemer ontvangt het boek van Peter Koning “Toolkit voor Agile Leiders” ter waarde van €28,50 cadeau. Onder de deelnemers worden ook nog 2 vouchers Meesterschap in Scrum (MIS) sessie ter waarde van € 495,- verloot!


 

 

 

Extra Informatie

Kosten bij 16 deelnemers: TFG Maat 735,- Extern 935,- Kosten bij 10 deelnemers: TFG Maat 1125,- Extern 1325,- Exclusief BTW

Bijeenkomsten


Certified Agile Business Analysis (CABA) - Juni 2019

Samenvatting

De Certified Agile Business Analysis training en certificering biedt een uitstekende introductie aan in het dagelijkse werk van een (informatie of business) analist in een Agile ontwikkelingsaanpak.

Doelgroep

De training is van belang voor iedereen die zich bezighoudt met bedrijfsanalyse - zoals business/informatie analisten, requirements engineers, product owners - die hun werkveld willen doorgronden in een Agile omgeving.

Inhoud

De iSQI Certified Agile Business Analysis training en certificering biedt een uitstekende introductie aan in het dagelijkse werk van een (informatie of business) analist in een Agile ontwikkelingsaanpak. Het biedt een selectie van business analyse technieken die goed aansluiten bij de Agile ontwikkelingsaanpak en filosofie.

“IREB® beveelt iSQI® Certified Agile Business Analysis aan voor iedereen die in een Agile context de kernvaardigheden wil uitbreiden op het gebied van Business Analyse.”

De training is van belang voor iedereen die zich bezighoudt met bedrijfsanalyse, zoals business analisten, die hun werkveld willen doorgronden in een Agile omgeving.

Door: Stefan Staal

Programma

Avond 1:

 • What is Business Analysis?
  Business analysis and the Business Analyst, The scope of business analysis, The competencies of a Business Analyst
 • What is Agile?
  The traditional SDLC, The Agile Manifesto, The 12 principles
 • Common Agile approaches
  Scrum and XP, The link with Kanban and Lean, Roles in Agile, BA roles in Agile
 • BA techniques in Agile projects
  BABOK and the Agile extension, The Agile framework
 • See the whole
  Business capability, Personas, Value stream mapping

Avond 2:

 • Think as a customer
  Story decomposition, mapping & boarding
 • Determine what’s of value
  The product backlog, Business value definition
 • Get real with examples
  Behaviour driven development, BDD and test automation
 • Understand what’s doable
  Relative estimation, Planning workshop, Real options
 • Stimulate collaboration and continuous improvement
  Collaborative games, Retrospectives

Avond 3

 • Avoid waste
  Lean, Just In Time
 • Review and close
  Plenary, What next
 • Proefexamen: het maken en doorspreken van het proefexamen

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

extern: €1199,- (incl. examen t.w.v. €200,-)

intern: €999,- (incl. examen t.w.v. €200,-)

Extra Informatie

Bijeenkomsten

datumbegin tijdeind tijdnaamadrespostcodeplaats
06-06-201916:0021:00TFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer
13-06-201916:0021:00TFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer
20-06-201916:0021:00TFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer
27-06-201909:3011:00TFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer

The Future Group presents - Academy masterclass: Highly Effective Communication for Entrepreneurs!

Samenvatting

In onze Masterclass Highly Effective Communication for Entrepreneurs (HECFE)creëren wij een setting waarin de cursisten in een hoog tempo kennis en vaardigheden op doen waardoor men beter en sneller op hoog niveau kunnen opereren.

Doelgroep

Iedereen die is aangesloten bij The Future Group - ICT-ondernemerscollectief! Die graag meer handvatten wil hebben om gesprekken (breedste zin des woord) te beïnvloeden of juist kan versterken. Die merkt dat er ruimte is voor verbetering en aan de slag wil met bewezen methodieken om zijn/haar rugzak te vullen met relevante tools. Meld je snel aan!

Inhoud

De ondernemers die zijn aangesloten bij TFG maten veranderen regelmatig van werkomgeving. Hierbij leunen zij vaak op hun vakkennis. Naast vakkennis zijn persoonlijke en sociale communicatieve vaardigheden in hun rol zeker zo belangrijk om effectief te kunnen zijn. Feitelijk hebben de maten drie rollen te vervullen: TFG ambassadeur, (ICT) specialist en opdrachtnemer/uitvoerder van de opdracht. Dit stelt hoge eisen aan de vakkennis, vaardigheden en houding van maten. In deze Masterclass HECFE komen al deze aspecten aanbod.

Ondernemers hebben hun ‘eigen-wijze’ van leren. Door situaties te creëren waarin zij allereerst zelf de noodzaak tot ontwikkeling ervaren staan ondernemers open voor leren. Pas als een ondernemer zelf overtuigd is van het nut zal hij nieuwe vaardigheden willen aanleren en toepassen. Tijdens het aanleren van nieuwe kennis en het toepassen van nieuwe vaardigheden moet de link met de eigen praktijk steeds duidelijk zijn. Tijdens de Masterclass HECFE werken wij daarom veel met cases en situaties uit de praktijk van de ondernemer.

Wij zijn ervan overtuigd dat afwisseling in didactische middelen het leerproces sterk stimuleert. De modules van deze masterclass: Highly Effective Communication for Entrepreneurs!  Worden daarom gekenmerkt door een hoog tempo waar korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met opdrachten, rollenspellen, cases, simulaties en discussies. Dit vergroot de betrokkenheid en alertheid van de deelnemers.

Door: Patrick Barbier

Programma

Masterclass HECFE is speciaal voor The Future Group ontworpen. Een traject waarin jij als ondernemer in een hoog tempo kennis en vaardigheden opdoet waardoor je beter en sneller op niveau kunt opereren binnen verschillende organisaties. Het traject biedt jou veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van jouw persoonlijke (leer)doelen. De leerdoelen stel jij na module 1 vast door middel van een zgn ‘zelfassesement’. Hierbij kunt je denken aan leerdoelen als ‘het effectiever voeren van (sales)gesprekken’, ‘onderhandelen’, ‘assertief gedrag’, ‘omgaan met stakeholders’, ‘jezelf presenteren/intakegesprekken’, ‘je mening geven (in vergaderingen)’, ‘leadership’, etc.

Om de Masterclass HECFE zo effectief, praktisch en custommade mogelijk te maken, hebben wij een traject ontworpen van 4 modules, elke module bestaande uit twee dagdelen.  Te weten:

De programmaonderdelen van module 1 zijn:

 • Simulatie;
 • Evaluatie van de simulatie en vergelijking maken met eigen praktijk/funtioneren/leerdoelen;
 • Benodigde vaardigheden om 100% ondernemer te zijn;
 • Stephen Covey - 7 habits of highly effective people (be pro-active);
 • Omgevingsanalyse.

Deze dag vormt een stevige start voor dit persoonlijke ontwikkelingstraject. Aan het eind van deze dag krijgen de deelnemers een opdracht mee in de vorm van een zelfassesment (360˚-feedback) die gebruikt wordt als input voor de volgende modules.

Module 2: Communicatieve vaardigheden – hoe zat dat ook alweer? Effective Leadership?
Tijdens deze module wordt er dieper ingegaan op gedragscommunicatie en het beïnvloeden van anderen aan de hand van het interactiemodel, ‘de Roos van Leary’.  Aan het einde van de dag wordt er adhv het ‘kernkwadranten-model’ van Daniel Offman, gekeken naar elkaars kwaliteiten, zwakten, kansen en bedreigingen.

Het programma van module 2 ziet er als volgt uit:

 • Inname zelfassesement en het formuleren van de persoonlijke leerdoelen;
 • Roos van Leary, theorie en praktijkcases;
 • Kernkwaliteiten wat zijn mijn kernkwaliteiten, hoe verhouden die zich tot mijn omgeving en ben ik hierin effectief?

Module 3: Gesprekstechnieken - Hoe krijg je meer grip op de gewenste uitkomst?
Na module 2 en voorafgaand aan module 3 wordt de deelnemer gevraagd prioriteit te geven aan een aantal gesprekstechnieken (a.d.h.v. hun leervragen/-doelen). Ze kunnen hier dus aangeven met welke vaardigheden ze echt geholpen willen worden. Na inventarisatie wordt er een prioritering aan de behoeften gegeven. Tijdens deze module zullen wij ong. 5 gesprekstechnieken aanbieden, Deze prioritering zal in samenspraak zijn met de deelnemers gericht op de persoonlijke doelstellingen.

Het programma zal er als volgt uitzien:

 • Terugblik module 1 en 2;
 • Thomas Kilmann test en analyse – hoe ga ik om met belangen?
 • Diverse gesprekstechnieken:
  • omgaan met bezwaren;
  • opdrachtnemen (innemen en bepalen van opdracht);
  • Adviserend verkopen;
  • Onderhandelen;
  • Intakegesprekken/verkooptrajecten;
  • Praktijkcases – met als ‘onderlegger’ bovengenoemde ‘gesprekstechnieken’. 

Module 4: Persoonlijke effectiviteit – Lesson learned?
Aan de hand van korte workshops is het volgende programma samengesteld:

 • Terugblik module 1,2 en 3;
 • Total skill case, waarbij aan de orde komt:
  • Luisteren naar anderen en argumenteren;
  • inzicht in eigen gedrag en invloed hiervan op anderen;
  • assertiviteit.
 • Praktijkcases (deelnemers hebben hier zelf de regie), oefenen met acteur.

Het PDA (Personal Development Accelerator) zal de basis zijn voor acties en ontwikkeling in de praktijk. Om deze nog wat extra aandacht en borging te geven organiseren wij alle deelnemers na een aantal maanden deel te nemen aan de terugkomdag(middag).

Training wordt o.a. verzorgd door:

Bart Bloemen
Owner, Wisborn

Jorden Hagenbeek
Owner, Wisborn

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Investeringsoverzicht:

Verkoopprijs TFG Maat    €    950,-
Verkoopprijs TFG Premium Partner    € 1.050,-
Verkoopprijs externe deelnemer    € 1.250,-

De algemene voorwaarden van de TFG-Academy zijn van toepassing. Prijzen zijn exclusief BTW. 

Voor deze training geldt een minimum van 10 deelnemers met een maximum van 14. 

Extra Informatie

Geen eventuele dieetwensen tijdig door!

Bijeenkomsten

datumbegin tijdeind tijdnaamadrespostcodeplaats
10-05-20199.00 uur17.00 uurTFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer
14-06-20199.00 uur17.00 uurTFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer
05-07-20199.00 uur17.00 uurTFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer
06-09-20199.00 uur17.00 uurTFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer

The Future Group presents - Academy masterclass: Design Thinking! (7 & 21 juni)

Samenvatting

Op de eerste dag geeft Marnix een duidelijke Inleiding in Design Thinking, Vervolgens gaan we met een praktijkcase in de hand praktisch aan de slag met Research, Persona en Customer Journey afgewisseld door best practices, discussie en voorbeelden.

Doelgroep

 

Ideaal voor iedereen die met innovatie en optimalisatie van (digitale) producten en diensten te maken heeft: Marketing, Projectleiders, Product Owners, Business Analisten, Architecten, Designers, etc. etc.

Meld je snel aan!

Inhoud

Op de eerste dag geeft Marnix een duidelijke Inleiding in Design Thinking,

Vervolgens gaan we met een praktijkcase in de hand praktisch aan de slag met Research, Persona en Customer Journey afgewisseld door best practices, discussie en voorbeelden.

Je bent welkom om zelf een praktijkcase aan te dragen uit je eigen praktijk, of een te kiezen die wordt aangedragen door de andere cursisten of door de trainer.

Na afloop test hij jullie kennis in een online test en geeft een onderzoeksopdracht mee naar huis.

Na twee weken kijken we hoe we vanuit de opgebouwde empathie kunnen werken naar ideeën en resultaten.
We behandelen de fases Brainstorm, Ideeselectie, Schetsen, Prototypen en Gebruikerstest. Wederom door het zelf te doen afgewisseld met best practices, discussie en voorbeelden.

 

Na afloop ga je naar huis met uitgewerkte en geprioriteerde en geteste prototypes, en mag je middels een korte online test bewijzen dat je het Design Thinking proces meester bent.

Deze Masterclass wordt gegeven door Marnix Bras (LinkedIn).

Door: Patrick Barbier

Programma

Inleiding in Design Thinking, Research, Persona en Customer Journey

Vrijdag 7 juni 2019:

·       Inloop vanaf 8.30 uur

·       9.00 uur starten

·       16.30 uur afsluiten

·       Na afloop: online test (deel 1)

 

In de tussenliggende 2 weken: 

Huiswerkopdracht: (Markt)onderzoek : 1 a 2 uur


Ideation, Prototyping en Test

Vrijdag 21 juni 2019:

·       Inloop vanaf 8.30 uur

·       9.00 uur starten

·       16.30 uur afsluiten

·       Na afloop: online test (deel 2)

Deze Masterclass wordt gegeven door Marnix Bras (LinkedIn).

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Investeringsoverzicht:

Verkoopprijs TFG Maat    €    750,-
Verkoopprijs TFG Premium Partner    €    850,-
Verkoopprijs externe deelnemer    €    900,-

De algemene voorwaarden van de TFG-Academy zijn van toepassing. Prijzen zijn exclusief BTW. 

Voor deze training geldt een minimum van 8 deelnemers met een maximum van 14. 

Extra Informatie

Locatie: TFG Zoetermeer

Bijeenkomsten

datumbegin tijdeind tijdnaamadrespostcodeplaats
07-06-20198.3017.00 uurTFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer
21-06-20198.3017.00 uurTFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer

The Future Group presents - Academy training: UX Awareness!(28 mei)

Samenvatting

In deze inleidende cursus over User Experience neemt Ervaren UX lead Marnix Bras je mee in de wereld van UX. Hoe kan jij daar aan bijdragen?

Doelgroep

Ideaal voor iedereen die met UX en UI te maken heeft: Product Owners, Scrum Masters, Business Analisten, Architecten, Front-end Designers, Visual Designers, etc. etc.

Meld je snel aan!

Inhoud

Innovatie en digitalisering slagen alleen als de gebruiker het omarmt. De gebruikerservaring (User Experience: UX) is doorslaggevend voor het succes van een product of service.

In 1 avond legt Marnix uit wat een goede gebruikerservaring is, hoe je die kunt verbeteren, en waarom dat belangrijk is. Hij vertelt je wat een UX-er in dit proces betekent. Hij legt het verschik uit tussen User Experience Design en User Interface Design, wat Usability onderzoek en wat Design Thinking in dit kader bijdraagt.

Hij neemt je ook mee in hoe jíj kan helpen de gebruikerservaring te verbeteren in jouw werk.

Na de workshop enthousiast geworden over dit vak? Volg dan ook Masterclass Design Thinking die je verder verdiept in methodes om te begrijpen wat de behoefte van jouw doelgroep is en hoe je ideeën kunt verzinnen waarbij de gebruikerservaring centraal staat. Van Research naar Persona en Customer Journey, en van Ideation naar Prototype en Usabilitytest.

Deze UX Awareness training wordt gegeven door Marnix Bras (LinkedIn).

Door: Patrick Barbier

Programma

 

Programma:

17.00 uur: inloop en voorstellen

17:30 uur: verwachtingen

18:00 uur: buffet

18:30 uur: inleiding in User Experience

19:30 uur: korte pauze

19:45 uur: wat kan jij doen om de gebruikerservaring te verbeteren?

21:00 uur: borrel

 

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Investeringsoverzicht:

Verkoopprijs TFG Maat    €    250,-
Verkoopprijs TFG Premium Partner    €    300,-
Verkoopprijs externe deelnemer    €    350,-

De algemene voorwaarden van de TFG-Academy zijn van toepassing. Prijzen zijn exclusief BTW. 

Voor deze training geldt een minimum van 8 deelnemers met een maximum van 14. 

Extra Informatie

Locatie: TFG Zoetermeer

Bijeenkomsten

datumbegin tijdeind tijdnaamadrespostcodeplaats
28-05-20198.3017.00 uurTFG HouseRontgenlaan 272713 XMZoetermeer

SAFE for Architects door Frank Langeveld

Samenvatting

De Safe voor Architecten training spreektme natuurlijk aan vanuit mijn loopbaan en ervaring. Veel thema’s in de training zijn bekende architectuur thema’s maar krijgen door de SAFe context een verassende duidelijkheid en toepasbaarheid.

Doelgroep

Frank Langeveld, Maat van Agile Partners en al langer via de TFG Academy actief als trainer gaat over iets meer dan 3 weken de Safe 4 Architects training geven. Dit gaat gebeuren ij het TFG House op de maandagen 13 en 20 mei en dinsdag 21 mei 2019. Het gaat hier om 3 hele dagen! Volgende week gaat de training op de TFG Academy staan. Prijs is € 1700,- excl. BTW voor een Maat. Het kan van het opleidingsbudget af! Premium partners betalen € 1900,- excl. BTW en overige externen betalen € 2000,- excl. BTW.

Inhoud

Werken in een agile omgeving is spannend. Het vraagt om discipline en leiderschap. Een van de sleutelrollen om agile werken te bevorderen is de architect. SAFe ziet de architect als een “first class citizen” én als een “change agent”. Het werken onder sterk veranderende omstandigheden vraagt paradoxaal genoeg om stabiliteit in (bouw)strategieen werkwijze. De architect kan deze stabiliteit bieden door en goed begrip van het hele systeem en door een goed getimede samenwerking met belanghebbenden aante gaan. Hier gaat de SAFe training voor de architect concreet op in. Als gevolg wordt de architect effectiever en vergroot zijn/haar impact op kwaliteits aspecten en innovatie. Voor een indruk van ARCH kun je de “pre-work” sectie bekijken: https://www.scaledagile.com/certification-courses-safe-for-architects-course-pre-work/

Door: Frank Langeveld

Programma

We willen doelen halen op een effectieve en efficiënte manier. De uitdagingenhierbij zijn groot: Oplossingen worden complexer, de benodigde samenwerking omvat vaak meerdere teams en meerdere organisatiesen tijdens het werk verandert alles voortdurend. Het Scaled Agile Framework (SAFe) is bedoeld om deze uitdagingenop een agile manier aan te pakken: doelen halen én wendbaar zijn. Het Framework bestaat uit een organisatie structuur en samenhangende practices die een gezonde werkomgeving creëren voor creatieve professionals.

 

SAFe is wereldwijd het meest toegepaste framework. Soms wordt het toepassen van SAFe gecombineerd met een organisatie transformatie, wat vaak meerdere jaren omspant. Maar transformatieszijn lang niet altijd succesvol! Er is veel onderzoek en kennis beschikbaar, die kan helpen om de goede keuzes te maken. SAFe biedt een dynamische leeromgeving met informatieen events zoals bijvoorbeeld SAFe in Government: https://www.scaledagileframework.com/blog/more-guidance-for-overcoming-common-barriers-to-lean-agile-adoption-in-government/

Praktisch en inschrijven

Voorwaarden en inschrijven

Prijs is € 1700,- excl. BTW voor een Maat. Het kan van het opleidingsbudget af! Premium partners betalen € 1900,- excl. BTW en overige externen betalen € 2000,- excl. BTW.

Extra Informatie

De Safe voor Architecten training spreektme natuurlijk aan vanuit mijn loopbaan en ervaring. Veel thema’s in de training zijn bekende architectuur thema’s maar krijgen door de SAFe context een verassende duidelijkheid en toepasbaarheid. Denk aan het onderscheid in rollen als Enterprisearchitecten systeem architect. Denk aan de verschillende architectuur-deliverables. Denk aan de besluitvorming die nodig is om architectuur-doelen te verbinden met business-doelen. En natuurlijk:architectuur -planning! De training lijkt me in die zin echt een “versneller”en een manier om agile architectuur heel concreet te maken.Maar eerlijk is eerlijk: deze training is gloednieuw, dus ik heb nog geen ervaring. Dat zal snel veranderen, want er is veel belangstelling! Fijne Paasdagen!

Bijeenkomsten